Kireçlenme, kemiklerin ucunda arsa alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye serlayabilir. Bu kondisyon vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çırefikar. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz bir araba görülür. üste bati hamule dökmek kabil zorlu fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, henüz bir araba rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da ana nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, dal, bel ve serinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanımı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gani ferah sutaş tüketin. Su, eklemlere payanda sağlar. Bu yüzden her devir en az 8 çamçak sutaş yürekmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, katık kabil ali kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebze ve yemiş tüketin. Kemik sağlığı yürekin, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin bir araba kurumı sonucunda idrarla birlikte kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlığını savunmak yürekin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kabil protein bakımından verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından verimli olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay yürekin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil başüstüneğu yürekin, kemiklere payanda olur. üste kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şmaslahatkinliğe bile kazançlı hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak yürekin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mabeyinştırmalara göre yemiş ve sebze bakımından verimli beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin keskin bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.